encours 002

Finulletterlysning: Blomstersjalet mitt skaper meg hodebry om dagen. Jeg nærmer meg slutten og holder på med bordene rundt. Er midt oppi det, lissom. Nesten ferdig med en av tre border. Naivt optimistisk trodde jeg at jeg lett som en plett skulle få kjøpt mer Finull hvis jeg kom til å trenge det, men der tok jeg feil! Det er nemlig sånn at akkurat den duse sennepsgule/grågule fargen som omkranser motivborden og som også ses på pinnene har gått ut av produksjon! Ikke har jeg magebeltet heller, så jeg aner ikke hvilket nummer den har. Sånn er det å være flink pike og bruke restene sine! Tenk om akkurat du tilfeldigvis kunne ha litt av akkurat den riktige argen på lur? I så fall blir jeg kjempetakknemlig for å få kjøpe det!

 Parlons tricot! N'oubions certainement pas mon châle fleuri (Daisy de Ruth Sørensen) dont avancent lentement les bordures. Mon seul souci c'est un manque inattendu de laine. J' ai besoin d'une deuxième pelote Finull à couleur jaune moutarde, mais apparrement elle n'existe plus chez Rauma! Je gratte ma tête pour en trouver une solution...

Olive

Parlons Olive! Le modèle qui sera mon tricot pour Strikk i Ørska, la rencontre de tricoteuses à la côte Ouest qui commencera dans trois jours! J'en ai hâte!!! Nous sommes plusieurs à vouloir tricoter ce joli modèle de Helga Isager. J'ai choisi deux fils Supersoft 100% laine de Holst, mais au secours, pour obtenir la gauge proposée, je dois tricoter aux aiguilles 2,5! C'est fin, quoi!?

encours 001

Tenkeboksen og strikketøykurven bugner av både av gammelt og nytt. Faren med å starte på nye ting er selvfølgelig at det jeg begynner å bli litt lei av blir både bortglemt og bortgjemt, men det får jeg ikke lov til av strenge meg selv :) Jeg har bare så vidt begynt på Olive av Helga Isager, som skal bli mitt Strikketøy i Ørska om bare noen få små dager. Jeg gleeeder meg!!! Tror jammen jeg må begynne å pakke litt, jeg ;)) Jeg har valgt garnet Supersoft fra Holst, som lå stille og rolig i bokhyllen og ventet på en fin gensermodell. Men hjæælpe seg, det er jo så tyyynt! Jeg må strikke med pinner nr 2,5 for å oppnå den anbefalte strikkefastheten! Så dette kommer til å ta tiden sin!

IMG_52961

 Comme la saison froide s'approche, sans le savoir, Milo souhaite avoir un pull Marius en alpaga, tricoté par sa Mamie ;) 

Milo på blå benk

Milo koser seg på den blå benken mens han venter på kulda og Mariusgenseren han ikke vet at han ønsker seg ;) Det menneskene hans vet, er at han ikke har underpels, og fryser veldig lett, så da tråder momo til med glede! 

42-2
Je n'ai pas réussi à trouver de modèle Marius pour chien, au contraire un sneak peak sur celui-ci.. 

Jeg har ikke klart å finne Mariushundegensermønster.. så jeg får juksa litt... og  smugtitte litt på disse ... 

Mariusgenser hund

...et sur celui-là dont les finesses sont extra, et avec trois différents fils d'alpaga, voilà l'idée est crée!

encours 003

...og med tre deilige alpakkafarger i hus er jeg nok snart i gang. Men den som blogger strikker ikke, og ikke den som sover heller, og tvert i mot, den som strikker sover ikke!! Jeg tror jeg velger det fornuftigste alternativet, jeg! Nattinatt der ute!!! :))

Comme tu vois, je devrais absolument travailler mes encours au lieu de papoterer avec vous! En plus, peut être je devrais dormir un peu? Donc je vous dis à bientôt!!! Bonne nuit!!! :))