Icicle scarf

For et års tid siden falt jeg pladask for et tungt og luksuriøst garn hos Tjorven i Oslo. Artyarns Beaded Mohair and Sequins. 60% silke, 40% Kid Mohair. Perlene  er usedvanlig blanke og lekre og kommer fra det berømte glassverket Murano  i Venetia. Det var litt morsomt, fordi jeg har lest en veldig fengende og god bok fra dette spennende stedet. Boka heter nettopp Glassblåseren fra Murano. 

glass

Og etter en del leting fant jeg mønsteret jeg lette etter; Icicle Scarf, en illusjon av blinkende istapper. 

Det var et lett og morsomt lite strikketøy som vokste fort. Jeg strikket på pinne nr 5 og strikket skjerfet litt bredere enn det som stod i oppskriften (31 m i stedet for 21m) Skjerfet ruller seg litt, men jeg liker det godt sånn, og har derfor ikke blokket det. Det er mulig jeg gjør det etterhvert... Jeg digger tyngden og den litt luksuriøse følelsen det er i skjerfet... og er veldig fornøyd! ;) Ha en fin søndag og uke! :)

Icicle 2

J'ai eu dans mon stock,  deux pelotes de 50 grammes d'un fil de lux, avec lequel je souhaiterais de tricoter quelque chose d'extra.
C'est le plus cher fil que j'ai jamais acheté. Il s'agit d'Artyarns Beaded Mohair and Sequins. 60% Silk, 40% Kid Mohair. Les  fameuses perles sont ceux de Murano de Venice

Finalement j'ai craqué pour le modèle Icicle Scarf de Sunflower Design de Susan Pandorf. Le largeur de mon écharpe est 31 mailles au lieu de 21 mailles. Un petit tricot facile à faire, un fil agréable à tricoter et à porter, et une écharpe longue et très mignonne. Bon dimanche, bonne semaine!